כיום ניתן למצוא בערים רבות מסעדות ודוכנים מיוחדים המוכרים מיצים טריים טבעיים. ה"תגלית" המחודשת הזו של מיצים טבעיים מעולם לא הייתה מבורכת יותר. עוד ועוד מחקרים מראים כי הסיכוי של אנשים שמרבים באכילת פירות וירקות ללקות בסרטן נמוך במחצית מזה של אנשים הממעיטים באכילת פירות וירקות טריים או שאינם אוכלים מהם כלל אין זה פלא אפוא שהאגודה למלחמה בסרטן בארצות הברית ממליצה לאכול 5 מנות של ירקות טריים ו 3- מנות של פירות טריים מדי יום. הפיטוכימיקלים המצויים בפירות ובירקות הם המפתח למניעה של מחלות מודרניות רבות נוספות כמו מחלות לב ומחלות מגבילות כמו אסתמה דלקת מפרקים ואלרגיות. אולם גם האדם הממושמע ביותר יתקשה לאכול כמות כה גדולה של פירות וירקות מדי יום אם כך מדוע שלא נשתה אותם? מיצים טריים משקאות מעורבלים ומעדני פירות וירקות קפואים הם דרך קלה וטעימה להבטיח שאתם וילדיכם תקבלו את " 8 המנות היומיות " שלכם.ספר המיצים - "להוציא את המיץ", או בשמו הלועזי "התנ"ך של המיצים", של פט קרוקר וסוזן איגלס פותח בפנינו יריעה רחבה של מידע רב ערך הן על צמחים המשמשים לנו כמזון, והן על צמחים המשמשים בעיקר למרפא. בספר מובא ידע מעשי כיצד לשלב צמחי מרפא אלו לתועלתנו במיצים שאנו שותים כשיגרה יומיומית.בספר מובאים מתכוני מיצים טעימים ומועילים לבעיות בריאות שונות. ספר זה נותן ידע תיאורטי רב, שמגובה במחקרים מדעיים, על התכונות של הצמחים ועל סגולות המרפא שלהם. כמו כן בספר ידע מעשי רב כיצד לשלב את הצמחים במיצים אחרים ואיך לסחוט אותם. הספר מתריע ומודיע למי אסור להשתמש בצמח מסוים. היתרונות הגלומים בשתיית מיצים סחוטים
• במיצים נלכדים אנזימים, פיטוכומיקלים, וויטמינים ומינרלים, המגיעים לגופנו תוך 15 דקות בלבד.
• הגוף שלנו דורש לתפקודו התקין לפחות 8 כוסות מים ביום. מיץ טרי - שלא כמו קפה משקאות קלים ואלכוהול, שדורשים מהגוף מים לפירוקם, מספק לגוף את כמות המים הדרושה לו כדי לחדש את מלאי הנוזלים בגוף ולהעניק לו את כל הוויטמינים המינרלים האנזימים והפיטוכימיקלים הדרושים לו.
• מיצים טריים מעלים את רמת הבסיסיות של הגוף וכך מאפשרים תפקוד תקין של מערכת החיסון ומסייעים לחילוף חומרים יעיל בגוף.
• כשאנו שותים מיצי ירקות ופירות טריים, אנו מקבלים את "כוח החיים" הירוק שקיים בכל הצמחים באשר הם "כוח החיים " הטבעי ומעורר החיוניות אובד בתהליך העיבוד והאחסון של הפירות והירקות.
• צמחי מאכל ומרפא פירות וירקות עשירים בנוגדי חמצון המנטרלים את הרדיקלים החופשיים שעלולים לגרום לנזק בתאי הגוף להזדקנות ולעלייה בסיכון ללקות במחלות הסרטן.
• הכלורופיל המצוי בצמחים בלבד הוא חומר בעל מבנה ייחודי המעצים את יכולתו של הגוף לייצר המוגלובין מה שמגדיל את כמות החמצן המגיעה לתאים.
• פירות וירקות מכילים סיבים תזונתיים, החיוניים לשמירה על הבריאות. הסיבים התזונתיים מאטים את קצב ספיגת המזון, וכך מגבירים את ספיגת מרכיבי התזונה החיוניים. בדרך זו הם מסייעים להפחית את רמת הכולסטרול בדם, מצמצמים את הסיכון ללקות במחלות לב, מסייעים לסלק רעלים וחומרים מסרטנים מהגוף, מונעים היווצרות של טחורים, דליות, עצירות, דלקת במעי הגס,(ואולי אף סרטן המעי הגס.
• שילוב של פירות וירקות מרוסקים בתוספת צמחי מרפא אגוזים, גרעינים, זרעים, ודגנים מלאים מזין מאוד. בנוסף הנפח שיוצרים הסיבים התזונתיים מעניק תחושה של שובע הנמשכת זמן רב יותר מזו המתקבלת לאחר אכילת מזון מהיר וחטיפים או שתייה של משקאות קלים או קפה.
• הסיבים בשייק הפירות/ירקות מנקים את הגוף באופן שונה מזה של המיצים הסחוטים. הסיבים התזונתיים, שאינם נמסים, מוסיפים נפח לצואה ומסייעים לה לצאת בקלות מהמעי הגס. כתוצאה מכך, לא מתפתחת במקום כמות גדולה של חיידקים המייצרים חומרים רעילים.
• בנוסף השייקים מספקים את כל היתרונות הקיימים במיצים כפי שתואר לעיל. הם מספקים לנו מים, מגבירים את ניצוץ החיים שבנו, מכילים נוגדי חמצון, סוכרים טבעיים וכלורופיל.